• Heikki Kulo täytti 60 vuotta

 • Heikki Kulo & Annikki Poijärven maalaus

  Musiikkiopistomme pitkäaikainen sellonsoiton opettaja Heikki Kulo aloitti oman musiikkiharrastuksensa poikakuorossa. Selloa hän alkoi soittaa Tampereen musiikkiopistossa 12 vuotiaana Pekka Saarnisalon ja Lauri Voipion oppilaana. Heikille oli jo varhain selvää, että hänestä tulee isona sellisti ja sellonsoiton opettaja. Musiikkileirillä, jotka ovat aina olleet tärkeitä Heikille, hän aloitteli opettajan uraansa sellon apuopettajana jo vuonna 1976 Järvenpään Kotimusiikkiviikoilla. Varsinainen opettajanura alkoi Pirkanmaan ja Länsi-Helsingin musiikkiopistoissa.

  Ammattiopintonsa Heikki suoritti Sibelius-Akatemiassa Pauli Heikkisen ja Raimo Sariolan sekä Lontoossa Robert Cohenin johdolla. Sellon lisäksi hän opiskeli myös laulua Sibelius-Akatemiassa Anssi Hirvosen ja Erkki Rajamäen johdolla, ja suoritti molemmista A-kurssin.

  Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston sellonsoitonopettajana Heikki aloitti vuonna 1986. Pian hän alkoi johtaa lasten ja nuorten orkestereita sekä musiikkiopiston selloyhtyettä, joka esiintyy aktiivisesti monenlaisissa konserteissa ja tapahtumissa. Heikistä yhteismusisoiminen on oppilaille hyvin tärkeää ja motivoivaa. Se luo yhteisöllisyyttä ja kannustaa harjoittelemaan.

  Heikki pitää tärkeänä, että lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus musiikin monipuoliseen harrastamiseen, vaikka nykyisin vapaa-ajasta onkin kilpailua. Musiikkiharrastuksen vahvuutena on yksilöopetus, jota yhteismusisointi tukee. Opettajan ja oppilaan välinen merkityksellinen oppilassuhde voi kestää jopa 15 vuotta, joten harrastus on tärkeä tuki nuoren kasvussa aikuisuuteen. Heikki toivoisi yhteiskunnan edelleen ymmärtävän musiikkiharrastuksen tärkeyden ja hyvää tekevän voiman.

  Tänä lukuvuonna Heikki Kulolla on pitänyt kiirettä. Musiikkiopiston muiden tapahtumien ja arjen ohessa hän oli syksyllä mukana järjestämässä neljän musiikkiopiston Sello soikoon -tapahtumaa, joka kokosi yhteen 70 sellistiä. Maaliskuussa neljän musiikkiopiston Kvartti-tapahtumassa esiintyy viisi Heikin ohjaamaa selloyhtyettä sekä opistojen yhteinen selloyhtye.

  Heikki haluaa myös itse edelleen oppia uutta, ja siksi hän parhaillaan opiskelee Suzuki-opettajakoulutuksessa. Heikin housut kuluvatkin aina ensin puhki polvista hänen opettaessaan polvillaan pieniä oppilaita. Heikki pitää myös tärkeänä, että soitonopettaja toimii itse taiteilijana. Hän esiintyy ahkerasti sellistinä ja laulajana mm. Järvenpään Värinää-viikoilla, soittaa Hyvinkään orkesterissa ja laulaa Helsingin kamarikuorossa.

  60-vuotissyntymäpäiväänsä Heikki juhlistaa laulamalla evankelistana Johannes Passiossa 7.3. klo 18.00 Järvenpään kirkossa yhdessä Canzonetta Nova -kuoron ja Värinää-orkesterin kanssa. Konsertin johtaa johtajana Eric-Olof Söderström ja sen tuotot menevät lyhentämättömänä WWF:n ilmastotyölle.

  Palaa